ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

القصاصين الجديدة - الاسماعيليه - مصر

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ{1} الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ{2} الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ{3} مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ{4} إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ{5} اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ{6} صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ{7}
مرحبا بكم                 في موقعكم                ضيوفنا الكرام              مع تحيات                ابراهيم ابوالسعود
شكر خاص الي كل من ساهم في نشر الخير ومساعدة الغير وخاصة ( سلوتة - زهرة الاحلام ) علي مواضيعهم الرائعه والمتميزة وندعو الله خالصين لهم بالتوفيق وان يجزيهم الله خيرا وجعله في ميزان حسناتهم

    اكلات نباتية

    شاطر
    avatar
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي

    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    اكلات نباتية

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة في السبت مايو 08, 2010 9:15 am

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][size=24][size=24]
    [center][size=16]الاكلة الاولى(فاصوليا خضرا بالزيت)

    المقادير:كيلو فاصوليا خضرا(مقطعة قطع متوسطة)
    عدد 8 حبات من الطماطم(مقطعة قطع متوسطة)
    عدد باقة 1 من الكزبرة (المفرومة)+4 حبات ثوم(مهروس)
    ربع كوب من الزيت الزيتون+2 ملعقة طعام زيت نباتي
    كوب1 من الماء+التوابل(ملح-فلفل اسود المقادير حسب الرغبة)
    الطريقة:
    يوضع قدر متوسط الحجم على نار متوسطة يوضع فيه كميات الزيت ثم تضاف الفاصوليا بعد غسلها للقدر وتقلب (مدة 5 دقائق) ثم تضاف الطماطم ونصف كمية الماء والتوابل يغطى القدر (مدة 10 دقائق) ثم يضاف باقي كمية الماء ثم نضيف الثوم والكزبرة ونبقي القدر على نار خفيفة(مدة 10 دقائق)ثم يقدم مع الخبز وطبق من الخضراوات الطازجة وعافية..
    الطبق الثاني(فول بالزيت)
    المقادير: 2 كيلو فول اخضر طازج(يقطع قطع دائرية صغيرة باعواده مثل الفاصوليا الخضرا)
    عدد 1 باقة كزبرة (مفرومة )_4 حبات ثوم (مهروس)-ملح- فلفل اسود
    ربع كوب زيت زيتون+4 ملاعق طعام زيت نباتي كوب ماء
    الطريقة:يوضع قدر على نار متوسطة ويضاف كميات الزيت والفول بعد غسله ثم يقلب (مدة 5 دقائق)ثم يضاف نصف كوب ماء والملح والفلفل ثم يغطى مدة 10 دقائق وبعدها يضاف باقي الماء يقلب قليلا ثم يضاف الثوم والكزبرة وتبقي القدر على نار خفيفة(مدة 10 دقائق) ثم يقدم مع الروب(الزبادي) وطبق الخضراوات الطازجة والخبز العربي وصحة وعافية....


    مكرونة بالأعشاب والزيتون
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    • المقادير
    نصف كيلو مكرونة شرائح(ترياتيلى)-ربع كيلو زيتون اسود مخلل خالى من النوى مقطع شرائح-2كوب كريمة لبانى-كوب ماء ساخن مذاب فيه مكعب مرقة-معلقة صغيرة زعتر-ملح-فلفل-بصلة مفرومة-3فصوص ثوم مهروس


    • الطريقة
    تسلق المكرونة فى ماء مغلى وتضاف معلقة طعام زيت درة وقليل من الملح ثم تصفى من ماء السلق وتشطف بماء فاتر


    تحمر البصلة والتوم بزيت الدرةويضاف الزعتر والكريمة وكوب الشوربة والملح والفلفل ويترك حتى الغليان


    تغرف المكرونة فى سرفيس ويسكب فوقها صوص الكريمة بالزعتر وتجمل بأوراق البقدونس





    اوراق الجلاش المحشوة بالجبنة
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    • المقادير
    باكت جلاش حجم نصف كيلو-نصف كيلو جبنة حلوم مفرومة-صفار بيضة-2معلقة طعام صنوبر محمر-معلقة صغيرة زعتر مطحون-زيت درة-سمن نباتى


    • الطريقة
    تخلط الجبنة مع الزعتر والصنوبر وصفار البيضة وتترك جانبا
    الدرة والسمن النباتى وتدخل فرن ساخن 180 درجة حتى تحمر اوراق الجلاش
    نقوم بفرد اوراق الجلاش ونبدأ بحشو الورقة تلو الأخرى وترص فى صنية فرن مدهونة بزيت الدرة والسمن النباتى وتدخل فى فرن ساخن 180 درجة حتى تحمر اوراق الجلاش



    صنية الجلاش بالبطاطس
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    • المقادير
    نصف كيلو اوراق جلاش-8ثمرات بطاطس مسلوقة ومقشرة-ملح-فلفل -معلقة صغيرة كمون-2معلقة كبيرة صنوبرمحمر-معلقة صغيرة كركم-زيت درة للتحمير-سمن


    • الطريقة
    تهرس البطاطس جيدا ويضاف عند هرسها الصنوبر وعلقة طعام زيت زيتون والملح والفلفل والكمون والكركم


    تحضر صنية فرن مدهونة بالسمن وتفرد بها اوراق الجلاش ويدهن بالسمن 4 اوراق متتالية وتضاف البطاطس المهروسة وتفرد فوق اوراق الجلاش ثم ترص باقى اوراق الجلاش وتدهن بالسمن وتدخل فى فرن ساخن حتى النضج ويحمر لونها
    ثم تترك لتبرد وتقطع بالحجم المطلوب






    avatar
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي

    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    رد: اكلات نباتية

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة في الأحد مايو 09, 2010 9:45 pm




    هامبورجر البطاطا بالبسلة والرز

    المقادير
    - كوب رز أبيض.
    - حبة بطاطا متوسطة الحجم مغسولة ومتقشرة ومتقطعة شرائح.
    - كوب ونصف بسلة مسلوقة.
    - رغيف خبز مقطع قطعاً صغيرة.
    - معلقتين كمون.
    - فص ثوم مفروم.
    - معلقتين بقدونس مفروم.
    - ملح وفلفل أسود مطحون.
    - معلقتين زيت زيتون.
    - صلصة حراقة أو "Hot sauce" "للتقديم".


    الطريقة
    1- اسلقي الرز عن طريق إنك تحطيه في ميه مغليّة فيها ملح لمدة 15 دقيقة أو لحد ما يبقى طري، وبعد كده صفيه من الميه كويس.

    2- في الوقت اللي الأرز بيتسلق فيه، اسلقي البطاطا في حلة فيها ميه مغلية وملح "لمدة 15 دقيقة أو لحد ما تطرى"، وبعد كده صفيها من الميه كويس.

    3- أحضري طبقاً كبيراً وحطي فيه البطاطا واهرسيها بالشوكة لغاية ما تبقى عجينة، ضيفي إليها الأرز والبسلة وقطع الخبز والكمون والثوم والبقدونس والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس.

    4- ابدئي في تشكيل الخليط السابق على شكل أقراص تُشبه أقراص الهامبورجر.

    5- سخني الزيت على النار كويس واقلي فيه أقراص الهامبورجر لمدة عشر دقائق، مع مراعاة التقليب من حين لآخر عشان يِحمر.

    6- طلعيه من الزيت وحطيه في طبق التقديم وحطي معاه الصلصة الحارة، ممكن مع الطبق ده تعملي بطاطس محمرة.

    وبألف هنا وشفا.

    مكرونة بالباذنجان الرومي والكوسة

    المقادير
    - نص كيلو مكرونة مسلوقة.
    - نص كيلو باذنجان رومي.
    - 3 حبات كوسة.
    - كوب كبير عصير طماطم.
    - 5 فصوص ثوم مفرومين.
    - كوب زيت زيتون أو ذرة.
    - معلقة كبيرة زعتر.
    - ملح و فلفل.
    - شرائح زيتون أسود أو أخضر مخلل "للتزيين".


    الطريقة
    1- أحضري الكوسة والباذنجان وقطعيهم شرائح متوسطة السمك.

    2- بلي الكوسة والباذنجان بخليط مكوّن من: "معلقة صغيرة ثوم مفروم + معلقة صغيرة زعتر + معلقتين زيت الزيتون" وقلبيهم كلهم مع بعض كويس وسيبيهم لمدة ساعة.

    3- بعد مرور الساعة شغلي الشواية على درجة حرارة متوسطة، وابدئي في شواء الباذنجان والكوسا.

    4- سخني الزيت المتبقي على النار وضيفي إليه الكمية المتبقية من الثوم المفروم، وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق أو لغاية ما تلاقيه لونه بقى ذهبي، ضيفي إليه عصير الطماطم والملح والفلفل وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة.

    5- بعد مرور ربع ساعة ضيفي إلى الخليط السابق الخضار المشوي والمكرونة المسلوقة وقلبيهم مع بعض وسيبيهم على النار لمدة خمس دقائق.

    6- جهزي طبق التقديم وحطي فيه المكرونة والخضار المشوي وزيّني الطبق بشرائح الزيتون.

    وبألف هنا وشفا.

    خضار سوتيه بالذرة

    المقادير
    - 2 حبة فلفل أخضر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
    - 2 حبة فلفل أحمر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
    - 3 حبات جزر مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
    - 4 حبات كوسة مقطعة عيدان متوسطة الحجم.
    - 6 فصوص ثوم مفرومين.
    - نص علبة عيش الغراب.
    - علبة ذرة صغيرة.
    - نص حزمة زعتر أخضر.
    - ربع كوب صغير زيت ذرة أو عباد الشمس.
    - ملح وفلفل.


    الطريقة
    1- أحضري عيش الغراب وقطعي كل قطعة فيه إلى نصين، وكل قطعة ذرة إلى قطعتين.

    2- سخني معلقتين زيت على النار، وبعد كده ضيفي إليه الكوسة والجزر وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق.. بعد مرور خمس دقائق ضيفي إليهم الزعتر وسيبيهم مع بعض على النار لمدة ربع ساعة مع مراعاة التقليب من وقت لآخر.

    3- سخني معلقتين زيت على النار، وضيفي إليهم عيش الغراب والفلفل الأخضر والأحمر، وقلبيهم كلهم مع بعض على النار لمدة خمس دقائق، بعد مرور خمس دقائق ضيفي إليهم الذرة الصغيرة والملح وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة عشر دقائق أو لغاية ما تلاقي إن الذرة وعيش الغراب استوا.

    4- أحضري طبق التقديم وحطي فيه جميع الخضراوات.

    وبألف هنا وشفا.

    كوسة بالحمص

    المقادير
    - كيلو كوسة.
    - ربع كيلو حمص طبيخ.
    - بصلة مقطعة قطعاً صغيرة.
    - 5 فصوص ثوم مفروم.
    - حبة فلفل أحمر مقطعة قطعاً صغيرة.
    - 3 أكواب عصير طماطم.
    - ربع كوب زيت ذرة.
    - ملح وفلفل.


    الطريقة
    1- أحضري الحمص واغسليه كويس وبعد كده انقعيه لمدة ساعتين في الماء، بعد مرور الساعتين اغلي الحمص في الماء كويس لغاية ما يستوي، وبعد كده صفيه من الماء.

    2- أحضري الكوسة واغسليها كويس وبعد كده قطعيها شرائح طويلة.

    3- سخني الزيت على النار، وبعد كده ضيفي إليه البصل، وقلبيه كويس لغاية ما لونه يبقى ذهبي، لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي الثوم المفروم وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم عصير الطماطم والفلفل الأحمر وسيبيهم لمدة ربع ساعة على النار مع التقليب من وقت لآخر.

    4- بعد مرور ربع ساعة ضيفي الكوسة والملح والفلفل والحمص وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن الحمص والكوسة استوا، ممكن إنك تضيفي ميه لو حسيتِ إن الأكل قوامه سميك.

    5- بعد ما الكوسة تستوي اغرفيها في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق أرز بالشعرية أو أرز أبيض.

    وبألف هنا وشفا.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    avatar
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي

    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    رد: اكلات نباتية

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة في الأحد مايو 09, 2010 9:53 pm

    ارز بالخضار

    المقادير

    2 كوب و نصف من الأرز الأبيض
    نصف كوب من البازيلاء
    نصف كوب من براعم الذرة
    نصف كوب زيت نباتي
    نصف حبة فلفل رومي أحمر
    2 حبة بصل أخضر
    2 حبة بيض
    2 ملعقة طعام من صلصة الصويا الخفيفة
    3 أكواب من الماء


    الطريقــــــــــه ::


    يوضع الأرز و الماء في الإناء و يترك على النار حتى يغلي ثم تخفف النار و يترك حتى يتشرب الأرز الماء
    تسلق البازيلاء و الذرة و يفرم البصل الأخضر و الفلفل الرومي ثم يحمر في بعض من الزيت ثم يرفع من المقلاة
    يخفق البيض ثم يصب في المقلاة و بعد أن ينضج يقسم بملعقة خشبية ثم يرفع من المقلاة
    يقلب الأرز في بعض من الزيت على نار ساخنة و تضاف البازيلاء و الذرة و الفلفل الرومي و البصل الأخضر
    توزع صلصة الصويا فوق خليط الأرز بالتساوي و يحرك الخليط جيداَ ثم يقدم ساخناً .


    ********************



    الباذنجان الأسود المحمر





    المقاديــــــــر ::


    6 حبات باذنجان أسود
    ربع كوب من الدقيق
    3 حبات بيض
    ربع كوب من الحليب
    كوب و نصف من البقسماط
    ثلث الكوب من جبنة البارميجان المبشورة
    ملح
    زيت للقلي

    الطريقـــــــه ::


    يقطع الباذنجان الأسود شرائح ثم ينثر عليها الملح و ينقع لمدة نصف ساعة ثم يغسل و يجفف
    ينثر الدقيق على شرائح الباذنجان الأسود و ينفض الفائض من الدقيق من على الباذنجان
    يخفق البيض و يضاف إليه الحليب ثم تغمس فيه شرائح الباذنجان الأسود
    يخلط البقسماط و الجبنة البرميجان ثم يغلف بها الباذنجان
    يقلى الباذنجان الأسود في زيت عميق معتل السخونة حتى يصبح لونها ذهبياً ثم يقدم


    ******************


    باذنجان أسود مقلي








    المقاديــــــر ::

    6 حبات باذنجان أسود
    زيت للقلي
    2 ملعقة كبيرة من الخل
    فص ثوم
    4 ملاعق كبيرة من الماء
    ملح
    فلفل أسود
    علبة لبن زبادي صغيرة

    الطريقــــــــــه ::


    يقطع الباذنجان الأسود شرائح رقيقة ثم يقلى في زيت عميق معتدل السخونة
    يخلط الخل و الماء و الملح و الفلفل الأسود و يطحن الثوم و يضاف إلى المزيج
    يقدم الباذنجان الأسود مع صلصة الخل و اللبن الزبادي


    ***************


    بازلاء مع الجزر





    تسلق كل من البازلاء والجزر بعد تقطيعه إلى مكعبات ثم تصفى وضع عليها قليل من الملح وقطرات ليمون أو خل وفلفل أسود إذا أحببت ذلك .



    *************


    بطاطس محمرة بجبنة بارميجان

    المقاديــــــــر ::

    9 حبات من البطاطس
    نصف قالب زبدة
    2 ملعقة طعام من زيت الزيتون
    1 فص ثوم مدقوق
    1 ملعقة طعام من الزعتر
    1 ملعقة طعام من الحصلبان
    1 ملعقة صغيرة من الفلفل الحار المجفف المسحوق
    نصف كوب من جبنة البارميجان

    الطريقـــــه ::


    يقطع البطاطس إلى شرائح كبيرة ثم توضع في صينية خاصة بالفرن
    يذاب الزبدة و يضاف إليها الزيت و الزعتر و الحصلبان و الثوم الفلفل الحار و الفلفل الأسود و يحرك المزيج جيدا
    يضاف المزيج على البطاطس ثم تخبز في الفرنمدة 30 دقيقة في درجة حرارة مرتفعة و تقلب بين الحين و الآخر
    تضاف جبنة البارميجان ثم يخبز مدة 10 دقائق ثم تقدم ساخنة





    *********************

    خضار مشكلـــــة

    المقادـــير ::


    كوب من البروكلي
    كوب من الفطر
    كوب من الفاصوليا الخضراء
    2 حبة جزر
    2 كوب من الماء
    ملح
    فلفل أسود

    الطريقــــــه ::

    تقطع حبات البروكلي إلى زهرات صغيرة و يقطع الجزر حسب الرغبة
    توضع الخضار في إناء مصطح و يضاف الماء و الملح و الفلفل الأسود و يغطى الإناء و يراقب بين الحبن و الآخر للتأكد من عدم جفاف الماء قبل نضوج الخضار
    تقدم الخضار ساخنة





    ********************


    شوربة العدس






    المقاديـــــــر ::

    نصف كوب من العدس الأحمر
    1 فص ثوم
    ملعقة صغيرة من الكمون
    كوب من الماء
    ملح
    فلفل أسود
    ربع ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الأحمر الحار (حسب الرغبة)


    الطريقــــــــه ::

    يطحن الثوم ثم يوضع العدس في الإناء مع الماء على نار متوسطة و يترك حتى ينضج العدس
    يضاف الثوم و البهارات و يحرك جيدا ثم يقدم


    *******************


    فاصولياء خضراء بالزيت








    المقاديــــــــر ::


    كوب من الفاصوليا الخضراء
    2 حبات طماطم
    ملعقة كبيرة صلصة طماطم
    1 حبة بصل
    2 فص ثوم
    4 ملاعق زيت زيتون
    نصف ملعقة صغيرة كمون
    نصف ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
    ملح
    فلفل أسود

    الطريقــــــــــــه ::

    تغسل الفاصوليا الخضراء و تقطع
    يفرم البصل و الطماطم و يطحن الثوم
    يحمر البصل و يضاف إليه الثوم و الطماطم
    تضاف الفاصوليا و الملح و الفلفل الأسود و الكزبرة الناشفة و الكمون و يترك على نار هادئة حتى تنضج الفاصوليا ثم يقدم
    avatar
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي

    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    رد: اكلات نباتية

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة في الأربعاء مايو 19, 2010 5:33 pm

    الطبق عباره عن رز البصل:
    (الطريقــــــــــة)

    تحمرين بصل على النار لحد ما يغمق شوي
    بعدين تضيفين عليه البهارات اللي تحبينها
    وبعدين تحطى الماء وبعد الغليان نحط الارز
    المغسول و المنقوع و تخلينه على النار لحد ما
    يستوى بعدين تضيفين عليه الزيت و البهارات
    اللي تحبينها زي عود قرفه زبيب و فلفل حار..
    كل اللى بتحبية لو الرز يصير اغمق حمري البصل اكثر
    و خلي لونه يصير اغمق ..

    الاضـــــــــــــــــــافات:
    1-(بصل الكشري):
    بصل الكشري العادي تقطعينه شرايح
    و تحطينه على شوية زيت بالمقلاة لحد ما
    يتحمر بعدين على ورق النشاف.


    2-(بطاطس مقليه):
    تقطع مكعبات و تقلنها عادي

    3-(حب الحمص):
    حمص معلب جاهز او مسلوق و يكون حب مش مطحون
    مع شوية بقدونس مفروم و ورشة ملح و تخلطيهم
    سوا.


    يطلع طعمه بين الكشري و الرز العادي لذيذ..


    <A href="http://fashion.fsaten.com/redirector.php?url=%68%74%74%70%3a%2f%2f%77%77%77%31%34%2e%30%7a%7a%30%2e%63%6f%6d%2f%32%30%31%30%2f%30%35%2f%31%38%2f%31%39%2f%38%34%35%32%30%39%33%39%39%2e%6a%70%67" target=_blank rel=nofollow>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url]

    ودى الصوره اقرب:

    <A href="http://fashion.fsaten.com/redirector.php?url=%68%74%74%70%3a%2f%2f%77%77%77%36%2e%30%7a%7a%30%2e%63%6f%6d%2f%32%30%31%30%2f%30%35%2f%31%38%2f%31%39%2f%33%39%34%36%39%37%37%30%39%2e%6a%70%67" target=_blank rel=nofollow>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url]



      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 23, 2017 1:56 pm