ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

ابراهيم ابوالسعود دردرة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

القصاصين الجديدة - الاسماعيليه - مصر

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ{1} الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ{2} الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ{3} مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ{4} إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ{5} اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ{6} صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ{7}
مرحبا بكم                 في موقعكم                ضيوفنا الكرام              مع تحيات                ابراهيم ابوالسعود
شكر خاص الي كل من ساهم في نشر الخير ومساعدة الغير وخاصة ( سلوتة - زهرة الاحلام ) علي مواضيعهم الرائعه والمتميزة وندعو الله خالصين لهم بالتوفيق وان يجزيهم الله خيرا وجعله في ميزان حسناتهم

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:29 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    دجاج فيليه مشوي
    عبارة عن دجاج مشوي يضاف إليه النعناع و الكزبرة و الحبق و الباباي و أوراق الليمون و الشاي الأخضر و الزنجبيل و الفلفل الحار و براعم الفول بالإضافة إلى صلصة مكونة من عصير الليمون و السكر و مرق السمك
    المقادير خلطة الدجاج الصلصة
    500 غرام من الدجاج الفيليه
    1 كوب من النعناع
    نصف حزمة من الكزبرة الخضراء
    1 كوب من الحبق
    نصف حبة من الباباي
    6 حبات من ورق الليمون
    1 ملعقة صغيرة من الشاي الأخضر
    2 ملعقة صغيرة من الزنجبيل
    2 حبة من الفلفل الأخضر الحار
    1 كوب من براعم الفول [



    يفرم النعناع و الكزبرة الخضراء و الحبق و ورق الليمون و ورق الشاي الأخضر و يقطع الباباي و الفلفل الحار شرائح و يبشر الزنجبيل
    يحمر الدجاج في الشواية من كلتا الجانبين مدة 10 دقائق
    يخلط النعناع و الكزبرة الخضراء و الحبق و ورق الليمون و ورق الشاي الأخضر و الزنجبيل و الباباي و الفلفل الحار و براعم الفول حتى يتجانس
    و بالنسبة للصلصة يخلط عصير الليمون و السكر ثم يضاف مرق السمك و يخفق حتى يتجانس
    يوضع خليط الأعشاب في طبق التقديم ثم تغطى بالدجاج ثم ينثر فوقها الصلصة ثم تقدم
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty فريك بصدور الدجاج

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:33 pm

    فريك بصدور الدجاج
    طبق صحى و مشبع (للرجيم)

    1-كوب فريك سبق نقعه مدة لاتقل عن 6 ساعات
    2-صدر دجاجة مقطع صغير
    3-بصلة مفرومة
    4-ملح وفلفل
    5-رشة زنجبيل ورشة قرفة
    6-معلقة زيت
    7-كمية مناسبة من المرقة وممكن استبدالها بالماء حسب الرغبة

    وبعدين تحطى الزيت على النار يسخن وعليه البصل مع التقليب لمدة دقيقة
    وبعدين تحطى الفريك وعليه كمية من المرقةوالملح والفلفل و لمدة من 5:8 دقايق ولو احتاج مرقة اكتر او مياه زوديه وبعد ما يستوى حطى عليه قطع الدجاج ومعاها رشة الزنجبيل والقرفة ولو عايزة تزودى مفيش مشكلة

    وبالهنا يارب تعجبكم
    على فكرة الطبق دة مشبع جداااااااا وسعراته مش عالية وكمان كلنا عارفين فايدة الفريك والحبوب الكاملة بصفة عامة فى الرجيم
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty شرائح الدجاج بالجبن الرومى

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:37 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    3/4 1 كوب لبابة خبز محمصة
    1/4 كوب جبن رومي مبشور
    3 ملاعق صغيرة زبد مش سمنه او زيت نباتي
    1/4 كوب لبن رائب قليل الدسم
    1/4 ملعقة صغيرة فلفل
    1/4 ملعقة صغيرة ملح
    500 جرام من صدور الدجاج المخلية والمنزوعة الجلد (شريحتان)

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    تكسر لبابة الخبز المحمصة إلى أجزاء صغيرة ثم توضع في كيس بلاستيك، ويضاف إليها البارميزان المبشور.
    - يصهر الزبد في إناء فوق نار متوسطة الحرارة.
    - يضاف إلى الزبد اللبن الرائب والملح والفلفل مع التقليب المستمر.
    - تقطع شرائح الدجاج إلى قطع صغيرة حوالي 8 شرائح.
    - توضع بعد ذلك في اللبن الرائب، وبعدها في الكيس البلاستيك الذي يوجد به لبابة الخبز.
    - يهز الكيس جيداً بمحتوياته حتى تغطي شرائح الدجاج.
    - تخبز شرائح الدجاج في الفرن بعد وضعها في صينية لمدة خمس دقائق، ثم تقلب على الناحية الأخرى وتترك لمدة خمس دقائق أخرى.
    - تقدم الشرائح وهي ساخنة مع مايقع اختيارك عليه من السلطات.

    يساوي المقدار الواحد = أربعة شرائح بعد تقطيعها.

    القمية الغذائية/المقدار:

    السعرات الحراريه = 38
    البروتينات = 30 جرام
    الكربوهيدرات = 19 جرام
    إجمالي الدهون = 16 جرام
    الدهون المشبعة = 5 جرام
    دهون متعددة التشبع = 4 جرام
    دهون أحادية التشبع = 6 جرام
    الكيلوسترول = 668 ملجم
    الكالسيوم = 134 ملجم

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:40 pm

    دجاج مشوى مع خضار سوتية:
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    لتتبيل الدجاج



    دجاجتان مقطعين لثماني قطع
    3 بصلات مبشورات ناعم جدا
    ليمونه كبيره
    ملح
    فلفل
    بهارات
    بابريكا



    الطريقه


    قومي بغسل الدجاج جيدا بماء وخل
    ثم تبليه لمدة 6 ساعات او ليله باكملها في الثلاجه
    ثم اشويها في الفرن او على الفحم حسب المتوفر


    لعمل الخضار السوتيه


    قومي بتقطيعه حسب الرغبه مثلا شرائح
    وجهزي حمام مائي بقدر ومصفاه
    وضعي في القدر ماء به "زعتر بري و ريحان و ملح وبهارات"
    ضعي في المصفاه الخضار وغطي المصفاه من 20 الى 30 دقيقه


    قدمي الدجاج والخضار السوتيه مع رز بسمتي ابيض مسلوق او 2 شريحة خبز توست اسمر
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:44 pm

    شاورما الدجاج

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    تجيبو صدور فراخ مخليه طبعا يعنى لو لفرد واحد ممكن يبقى صدر او لو شرايح يبقى 2 او3 شرايح وبصلتين وكوب زبادى وفلفلايه وليمونه وفلفل اسمر ومتكتريش الملح طبعا وتقطعى الفراخ حتت صغيرة والبصل والفلفل والتوابل اللى انتى بتحبيها بس ممكن تحطى كارى تحفة وتعصرى الليمونه بس وتسبيهم قد يجى ساعتين كدا وبعدين تسخنى طاسة اوى يستحسن تكوت تيفال وبعدبن تحطى الفراخ فيها 5دقايق بس مع التقليب وبعدين تغطيها كويس بورق فويل (ورق حرارى)وتدخليها الفرن يجى نص ساعة بس وبعدين تشيلى الروق وتسيبيها دقيقتين كدا منها للنار بس تابعيها احسن تنحرق وممكن تقطعى طماطماية دواير او شرايح وتحطيها عالوش تنشوى لو حابه يعنى بس وبالهنا والشفا وادعولى
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:50 pm

    دجاج كنتاكي بطريقة صحية




    المواد المطلوبة



    قطع من الدجاج ( صدور او افخاذ ) مخلية من الجلد
    كوب لبن خاثر
    م ص تباسكو ( صاص حار )
    2 كوب كورن فلكس
    1/2 كوب جبن بارميزان مبروش
    زعتر ناشف
    2صفار بيض
    م ص خردل ( whole grain mustard )
    قليل من الزيت للوجه فقط



    الطريقة
    يضاف التباسكو الى اللبن ويمزج

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    تنقع قطع الدجاج به

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    وتوضع بالثلاجة على الاقل 2 ساعة




    يضاف الجبن المبروش والزعتر الى الكورن فلكس
    ويكسرقليلا باليد

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    في صحن ثاني
    يضاف الخردل الى صفار البيض ويمزج

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    تغمس قطع الدجاج بعد تصفيتها من اللبن



    بالبيض

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ثم بخليط الكورن فلكس

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    يوضع في الثلاجة على الاقل نصف ساعة



    ترص القطع في صينية فرن
    ويرش الوجه بقليل من الزيت

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ترفع الى الفرن حتى تنضج

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    والف عافية
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:52 pm



    شاورما الفراخ بالكرنب:
    المقادير:
    كرنبة صغيرة قوي حمرا
    كرنبة صغيرة قوي بيضا
    صدور فرختين كبار
    حبتين فلفل أخضر متوسط الحجم
    حبة فلفل أصفر
    حبة فلفل أحمر
    حبة طماطم
    بصلة متوسطة
    2حبة جزرة كبيرة او 4 متوسطة
    4 فصوص ثوم مفروم كبير
    معلقة صلصلة كبيرة
    معلقة كبيرة زيت زيتون
    بقدونس (مش مفروم لكن متقطف يعني زي الملوخية الورقة بورقتها-سمعت ان كده الفايدة بتكون افضل)
    بهارات(ملح - فلفل اسود -زنجبيل-شطة-كسبرة ناشفة .....)

    الطريقة:
    اولا : نقطع الكرنب والفلفل والجزر والبصل قطع متوسطة
    ثانيا : نقطع صدور الفراخ مكعبات
    ثالثا: نشوح الثوم في معلقة زيت الزيتون
    رابعا : نضيف كل الخليط السابق مع معلقة من صلصلة الطماطم
    ونقلب قليلا حتي ينزل ماء من الخليط
    ثم نهدي النار ونتركه ينضج بهدوء وإن احتاج تزويد بعض الماء نضيف قليلا قليلا حتي تنضح
    وبالهنا والشفا


    عدل سابقا من قبل زهرة الاحلام في الأحد مارس 28, 2010 1:00 pm عدل 1 مرات
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 12:59 pm

    بانية و سبانخ للرجيم:
    المكونات
    2قطعة بانية فراخ
    و نتبله ببصل مفروم و زنجبيل و بهارات و فلفل اسود و ملح


    و حوالى قبضة يد من السبانخ المقطعة
    فص ثوم


    الطريقة


    -نضع نصف معلقة زيت زيتون و نضع فص الثوم المقطع و نشوحه
    - و نضيف السبانخ و نتركه حوالى خمس دقائق لما تستوى و طبعا ده هيكون فى طاسة مش بتلزق
    لو معندكيش تغلسى صينية او حلة
    و تضيعيها على النار و تحطى ملح و تسبيه دقيقة او اقل و بعدين تزيلى الملح من الصينية و تشتغلى كدة مش هتلزق الاكل فيها
    -هنشيل السبانخ
    -هنضع فى نفس الطاسة البانية و نحمره على كل وجه
    لحد مايستوى
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty صدور دجاج بالصلصة

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 1:01 pm

    صدور دجاج مخلية من الجلد و العظم .


    زيت زيتون .


    بصله مفرومة ناعما .


    ملعقه من السكر البني .


    عصير طماطم طازج .


    صلصة جاهزه.


    نعناع جاف مفروك ناعما .


    كرفس مفروم.


    طريقة التحضير :


    1- يسخن قليل من زيت الزيتون في وعاء على نار متوسطة، و يحمر البصل المفروم و يضاف إليه السكر البني مع التقليب، ثم يُضاف عصير الطماطم و الصلصة والنعناع الجاف و الكرفس مع التقليب الجيد، ثم تُترك على نار هادئة إلى أن تبدأ الصلصة في الغليان، ثم تُترك جانباً حتى تبرد قليلاً .


    2-نفرش ورق فويل بالصاج وندهنه بالفرشه نقطتين زيت زيتون وترص عليه صدور الدجاج، ثم تغطى الصدور بالصلصة اللى جهزناها.


    3- يوضع في فرن حرارته 180ْ حتى تنضج صدور الدجاج، و يُمكن إشعال النار العلوية (الشواية) آخر خمس دقائق حتى يحمر سطحها.


    4-تقدم مع سلطة زبادى او سلطة خضروات +عيش سن أو ارز بسمتى
    و بالهنا والشفا.

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 1:05 pm


    قطع الدجاج المشويه مع بطاطس عيدان مسلوقه:



    المقادير
    3 قطع صدور دجاج مقطعين مكعبات
    فلفل اسود
    بهارات
    بابريكا
    زنجبيل
    ملعقه كبيره اصفر كركم لتلوين قطع الدجاج
    3 ملاعق كبيره زبادي
    2 فص ثوم مفروم ناعم
    ملح
    بطاطس متوسطه الحجم مقطعه عيدان



    الطريقه


    تبلي الدجاج بالبهارات والفلفل والبابريكا و الملح والثوم والكركم والزنجيل والزبادي
    واتركيها 3 ساعات او لثاني يوم في الثلاجه حتى تتشرب التتبيله
    طبعا لا تكثري من وضع التوابل
    ثم اغرسيها في اعواد شوي خشبيه "نقعت في ماء لكي لا تحترق اثناء الشي"
    وكل عود خشبي ضعي فيه بصله صغيره
    واشويها الى ان تنضج
    اسلقي عيدان البطاطس مع ملح الى ان تنضج و قدميها مع الدجاج المشوي



    وبالهنا
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 2:22 pm

    شوربة الصاروخ لانقاص الوزن بسرعة كبيرة:
    بسم الله الرحمن الرحيم



    اولا :- صلوا علي سيدنا وحبيبنا محمد
    صلي الله عليه وسلم

    شوربه الصاروخ

    مكوناتها


    1-15ورقه كرنب صغيره
    1/2ك طماطم
    4 بصلات كبار
    2 كوسه
    1/2 حزمه شبت
    1/2 حزمه كرفس
    ملح-شطه-فلفل حسب الرغبه
    1/4 ك مشروم
    2 جزراصفر
    1/2ك سبيط (كليماري)
    2 لفت ابيض
    فنجان زيت
    تفاحه حضره
    قشور رمان
    3 لتر ماء صحه
    اعشاب ضروريه جدا

    افيوس - سكامونيه - عنب الحيه

    الطريقه

    نضع 2 لتر ماء +1/2 شبت والكرفس مقطع + الكرنب مقطع + ملح +شطه +فلفل + الجزرمقطع +لفت + التفاحه + قشور الرمان وتترك علي نار هادئه

    نحضر قلايه نضع فيها زيت + زبده + البصل + الفطر + الطماطم وتترك قليلا
    ثم نضعهم في الطنجره الاولي ونتركهم كلهم يغلو مع بعض ثم نضع في شاشه معلقه من الاعشاب من كل نوع معلقه ثم نضعهم علي المكونات ويغلو كلهم وبعد النضج نزيل شاشه الاعشاب وتضرب في الخلاط وتشرب قبل الغدا وقبل العشا وممكن يعتمد عليها كوجبه اساسيه وبالعافيه
    تستخدم لمده 21 يوم يوميا ثم توقف وتستخدم مره اسبوعيا

    وتلاحظين مفعولها من اول استخدام ان شاء الله

    هذه الكميه تكفي 5 ايام


    الي فوق ال100ك يستخدم كل يوم صباحا كوب ماء مذاب فيه معلقه من الاعشاب الثلاثه مع الشوربه


    تعمل الشوربه علي اذابه الدهون بالكامل من الجسم وتلاحظين دخول الحمام بكثره وتنقص من 20 الي 25 ك في الشهر
    تنبية هاااااااام:
    الكثير من العطارين يؤكد ان هذة الاعشان غير موذية و لكنى لا اعلم مدى صحة هذا الكلام ارجو من يريد تجربة هذة الاعشاب فليسال جديدا حتى يتفادى اى اضرار
    اختكم فى الله زهرة
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 2:38 pm

    الارز بالخضار
    ----------------

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    المقادير:
    ----------
    2 كوب رز بسمتى ...جزرة وسط، .... بصل أخضر.... كوب كرمب مبشور، 2 ملعقة زيت ذرة، 2 كوب ماء.


    طريقة الاعداد:
    ---------------
    يغسل الرز وينقع حوالي نصف ساعة،يقطع البصل ويحمر بالزيت ويضاف عليه الجزر المبشور ثم يضاف الملفوف المبشور ويحمر مع التقليب خمس دقائق ويضاف الملح والبهار حسب الرغبة.


    يضاف الزيت ونقلب جيدا ثم يضاف الرز ويقلب حتى يصبح لونه ذهبي.


    يضاف الماء ويقلب مدة عشر دقائق على نار قوية ثم يوضع على نار خفيفة لمدة ربع ساعة
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 2:41 pm

    طريقة عمل البطاطس:

    نقوم بتقشير البطاطس وغسلها جيدا ثم نقطعها ونضعها فى شوية ماء ثم ناتى بالبصل ونبشره ثم نضعه فى الحلة ومعه شوية بس بشرط يكونوا حبة حبة صغيرين لان الزيت كترته مضره بالصحةومع الزيت حبة فلفل وكمون حبة من خلطة اللحمة وشمى بقى وانتى بتقلبى وادعيلى وبعدين نكون مجهزين الطماطم المعصورة والمصفاة عند احمرار البصل نضع الطماطم ونتركها تتسبك وبعد ذلك نضع البطاطس ونسبها تستوى وبعد كده تغرف فى الاطباق بالهنا والشفاء
    زهرة الاحلام
    زهرة الاحلام
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 819

    نقاط : 1639
    تاريخ التسجيل : 05/03/2010
    العمر : 33

    موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك Empty رد: موسوعة كاملة عن الاكلات الدايت و المكروبيوتك

    مُساهمة من طرف Ø²Ù‡Ø±Ø© الاحلام الأحد مارس 28, 2010 2:50 pm

    طريقة عمل أومليت الخضراوات


    * المقادير:

    4 بيضات كبيرة الحجم (يجنب صفار بيضتان)
    1 ملعقة صغيرة ملح
    1 ملعقة صغيرة فلفل
    1 ملعقة صغيرة زيت زيتون
    1/4 ثمرة فلفل أخضر
    1/4 ثمرة فلفل أحمر
    1/2 ثمرة طماطم
    1/4 ثمرة بصل
    30 جرام جبن قليل الدسم
    ملعقتان صغيرتان بقدونس


    * الطريقة:

    - يخفق البيض مع الملح والفلفل جيداً.
    - يسخن زيت الزيتون فوق نار متوسطة الحرارة.
    - يصب خليط البيض فى زيت الزيتون مع التقليب المستمر لمدة 15 ثانية.
    - تضاف الخضراوات (بعد تقطيعها) والجبن.
    - عند اقتراب نضج البيض يوضع البقدونس.
    - يوضع الأومليت فى طبق التقديم ويقدم وهو ساخناً.


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت أبريل 27, 2024 2:03 pm