ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

القصاصين الجديدة - الاسماعيليه - مصر

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ{1} الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ{2} الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ{3} مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ{4} إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ{5} اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ{6} صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ{7}
مرحبا بكم                 في موقعكم                ضيوفنا الكرام              مع تحيات                ابراهيم ابوالسعود
شكر خاص الي كل من ساهم في نشر الخير ومساعدة الغير وخاصة ( سلوتة - زهرة الاحلام ) علي مواضيعهم الرائعه والمتميزة وندعو الله خالصين لهم بالتوفيق وان يجزيهم الله خيرا وجعله في ميزان حسناتهم

    اكلات دايت

    شاطر
    avatar
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي

    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    اكلات دايت

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة في الثلاثاء يونيو 15, 2010 3:29 pm



    برجر الخضار



    المقاديرحبتا بطاطا كبيرتان, 2بيضة ,2معلقة بقدونس, 3معالق جبنة مبشورة,بصلة مبشورة,بهارات, ملح,علبة بازلاء,1/2كوب سلطة كروم
    الطريقةقطعي البطاطا إلى عدة شرائح والأخرى مكعباتفي وعاء ضعي البطاطا المكعبات مع البقدونس والبهاراتاضيفي الجبنة والبيض واخلطي جيداشكلي العجين على شكل كرات ثم اضغطيها براحة الكف رصيها فى صنية مع رشة زيت ودخلية الفرنوبالهناء والعافيةإن شاء الله يعجبكم وأشوف ردود


    اللحوم
    1 العصاج
    نحمر 5 بصلات لكل كجم من اللحم الاحمر فى ملعقه واحده زيت و نضيف لها اللحم المفروم و نتبلها ب فلفل اسود و قرفه و بهار و حبهان بودره و ممكن جراما سالا هندى و لا نضع هنا حبهان و فى النهايه بعد تسويه اللحم نضع الملح

    2 اللحم المشوى
    نتبل شرائح اللحم بالملح و الفلفل و عصير البصل و تشوى

    ملحوظه هامه لاعطاءاللحوم مذاق المشوى بعد شواء اللحم عادى نضعه فى حله لها غطاء محكم و نحضر قطعه من ورق الالومنيوم و نشكلها على شكل مقعر كوب يعنى نضع فيها فحمه مشتعله و نثبتها فوق اللحم ثم نضع عليها ملعقه صغيره من السمن و بسرعه نغطى الحله حتى تتشرب اللحمه طعم دخان الشواء

    3 اللحم الروستو
    قطعه اللحم الروستو بتبقى قطعه لحم هبره كبيره على بعض غير مقطعه
    ندخل فيها نصل السكين فى مواضع متفرقهو ندخل فى الشقوق خليط التوابل المكون من ملح و فلفل و ثوم و بهار و رشه قرفه و شويه زعتر لو بتحبوه و نضعها فى ورق الالومنيوم مع فلفل اخضر و طماطم و بصل و كرفس و لمون و ممكن نضيف خضار مثل البسله و جزر و كوسه و نغلق الفويل باحكام و نضعها فى الفرن و نضيف كوب من الماء خارج الفويل فى الصينيه لضمان تسويه اللحم

    4 اللحم المسلوق
    نغلى مقدار من الما و نضع بصله مقطعه و فلفل اسود و بعض فصوص الحبهان(الهيل) و ورق الغار (ورق اللورى) و فص مستكه بعد غليان الماء نضع البصل و اللحم و قبل ان نضع التوابل نشيل الرواسب التى تظهر على السطح ثم نتبل بدون ملح و بعد التسويه نضع الملح فى النهايه
    للحصول على شوربه لايت نضع الشوربه فى التلاجه لتانى يوم حتى يتكون طبقه من الدسم اللى ممكن نشيلها بسهوله
    5 اللحم بالتربيه (الصوص الابيض باليمون و الصوص البنى بالمشروم)
    نحضر مقدار من اللحم المسلوق مع الشوربه
    نحمص ملعقتان من الدقيق و نضع عليها مقدار من الحليب خالى الدسم و الشوربه اللايت و نضعها فوق اللحم
    الصوص الابيض
    لا نحمص الدقيق فتره طويله و قبل ان نضيفه للحم نضع بشر لمونه و بعض قطرات من عصير اللمون و لا نضعها على النار مره اخرى
    الصوص البنى
    نحمص الدقيق فتره اطول ليتغير لونه للبنى و نضيف المشروم قبل اضافته على اللحم
    6 اللحم المحمر(كباب حله)
    ندهن صينيه تيفال بطبقه رقيقه من السمن و نضع اللحم بعد ما نسخنها علشان اللحم يكتسب قشره و ريحه اللحم المحمر نضع عليه كميه كبيره من البصل المقطع و نتبله بالفلفل الاسود و البهارو بعد ان يتحمر اللحم مع البصل ممكن نضيف مقدار من الماء حتى تتم تسويه اللحم و بعد التسويه نضع الملح

    7 اللحم المحمر الثوم
    نفس طريقه الكباب حله و لكن بدل البصل ثوم

    8اللحم بالصلصه (كمونيه اورمه)
    نضع بضع قطرات من السمن فى مقلاه تيفال و نحمر فيها الثوم و نضيف اللحم على نار هادئه و نتبلها بالفلفل و البهارو قبل تمام النضج نضع عصير الطماطم حتى تتم النضج مع ملاحظه ان النار هادئه دائما ثم نضع الملح و فى النهايه بعد تسبيك الطماطم جدا نضع ملعقتين من الخل

    9 اليخنى (عاده يقدم مع الكسكسى)
    نحضر كميه كبيره من البصل الصغير الحجم او بصل مقطع جوانح نضعه مع اللحم على النار فى مقلاه تيفال مدهونه سمن و سخنه و نتبل اللحم بفلفل و زعتر و شويه كمون و بعد النضج نضع الملح و عصير الطماطم و نسبك الطماطم و نطفى النار

    نلاحظ عدم تتبيل الكبده فبل التسويه علشان ما تنزلش سوائلها و تزفر و النار تكون دائما عاليه
    10 كبده مشويه
    نشوى الكبده بدون تتبيل و هى على النار نضع عليها ملح و فلفل و و كمون و شطه على كل جانب و بعد ما نرفعها من على النار نضع اللمون و الفحم اللى فى الفويل

    11 كبده اسكندرانى
    نضع ملعقه من الزيت النباتى و نحميها قوى و نضع الكبده على نار عاليه و نقلب حتى تنضج ثم نتبلها بملح و فلفل و كمون كميه كويسه ونفرم ثوم مع فلفل اخضر كميه كبيره يعنى كل كجم كبده احط له راس كبيره ثوم و عدد 4 فلفل اخضر كبير و اقلب مع الكبده و لما السوائل تنشف ارفعها من على النار و اضع الليمون

    12 الكفته المشويه
    كجم لحم مفرومنضع عليه 2 بصله مبشوره ناعم+2 ملعقه كبيره سبايسى حار+ملعقه كبيره بقسماط مطحون+حزمه بقدونس+ملح و فلفل و 2 فص ثوم مفروم و زعتر و بهار و تشكل و تشوى و لا ننسى فى النهايه نضع لها الفحم فى ورق الفويل

    13 الكفته البانيه

    نفس طريقه الكفته المشويه و قبل التسويه نضعها فى الدقيق و البيض و السبايسى و نضعها على الشبكه فى الفرن


    14 الهامبورجر
    كجم لحم مفروم نضع عليه كل اللى حطيناه مع الكفته+3 فص ثوم زياده مفرومين مع الفلفل الاخضر+2 بيضه و يشكل مثل الهامبورجر و يشوى

    15الحواوشى
    زى الهامبورجر بس بدون بيض و نضع عليه كجم طماطم و ربع كجم فلفل اخضر و يقسم و نشكله على هيئه قرص فى حجم رغيف العيش العربى و نسويه فى طاسه تيفال و نحشى بيه العيش بعد ما يستوى
    ممكن نشكله اقراص صغيره على قد العيش السن او البر

    16البيض الاسكتلندى
    لكل نص كجم من اللحم المفروم بصله مفروم ناعم جدا و بيضه و توابل الكفته و بعد ما نخلط المقادير نسلق 4 بيضات و نغلفها باللحم و ندخلها الفرن حتى تنضج

    17القلب
    نضع ملعقه كبيره من الزيت النباتى فى مقلاه تيفال و نحميه قوى ثم نضع القلب المقطع و نقلبه و نتبله بفلفل و بهارو لما يتحمر لونه نضع كوب من الماء كل ده و النار عاليه و لما يستوى القلب نتبله ب الملح
    طريقه القلب العادى نزيد الزيت و نحمر فيه القلب بدون الماء و لكن الطريقه الدايت الزيت قليل و الماء علشان القلب يستوى بس الطعم واحد و بعمله كده علطول

    18 كفته داوود باشا
    نتبل اللحم المفروم بتوابل الكفته بدون السبايسى و الثوم و تشكل على هيئه كرات صغيره
    نحمر 3 بصلات فى رشه سمن و نضيف لها عصير الطماطم و تسبك ثم تخفف بالماء و نضع فيها اللحم و تسوى و لا تقلب حتى لا يتفتت اللحم و لا تتبل لانها تكتسب توابل اللحم يمكن اضافه الملح و الفلفل لو احتاجت

    19 اللحم محشى خضار
    نفس طريقه البيض الاسكتلندى لكن بدل الحشو بالبيض المسلوق نضع خضار مسلوق مثل البسله و الجزر

    20 شاورما اللحم (الاحسن ضانى صافى)
    نضع قطع اللحم فى صينيه مدهونه برشه سمن للريحه فقط ثم البصل و الطماطم المقشره و الفلفل الاخضر و نتبلها بفلفل و قرفه كتير و حبهان مطحون و كل شويه نزيد ماء حتى تمام النضج ثم نضع الملح

    21فاهيتا اللحم
    قطع اللحم نضع عليها زعتر و خل و بردقوش ان وجد و قطعه جبن ابيض ملح خفيف و صويا صوص و بابريكا (فلفل قرنقوطى) و كمون و نضعها و بصل و 4 فصوص ثوم على النار و نزيد الماء و لما تستوى نحمر فلفل اخضر فى ملعقه صغيره زيت زتون و نحطها على اللحم على النار لمده 5 دقائق عل فكره حلوه قوى
    22 لحم بالكارى
    نضع اللحم مع البصل و الفلفل الاخضر و الطماطم و نتبلها بالكركم و الكارى و الكمون و الملح و الفلفل و السمسم لو بتحبوه و الجنزبيل و القرفه و البهار و كل ده على النار مع ملاحظه ان الملح فى الاخر



    متبل " بابا غنّوج"
    المكونات :


    * حبتان باذنجان مشوية بقشرها

    * حبة بندورة صغيرة واحدة مفرومة ناعما
    * 2 سنة ثوم حجم وسط مهروستان جيدا
    * حبة فليفلة خضراء حلوة صغيرة مفرومة ناعما(فلفل رومي أخضر بارد)
    * ملعقة بقدونس مفروم ناعما . * نصف ملعقة صغيرة عصير ليمون .
    * نصف ملعقة صغيرة دبس الرمّان . * ملعقة صغيرة زيت زيتون نيء (غير مسخَّن وغير معرّض أبدا للحرارة)
    رشة ملح . رشة كمون

    طريقة التحضير :

    يقشر الباذنجان المشوي و يضاف له الثوم المهروس والملح والكمون ويضرب في الخلاط قليلا أو يهرس ناعما مع الثوم بمدقة الثوم نفسها
    (لكن في الخلاط أسهل و أسرع طبعا)

    ثم نضيف عصير الليمون و دبس الرمان

    في زبدية او طبق عميق نضع خليط الباذنجان ثم نضيف الطماطم المفرومة ناعما و الفليفلة المفرومة ناعما و البقدونس المفروم ثم نخلطهم جيدا بالملعقة

    ثم نضعهم في طبق التقديم ونمسح سطحهم مسحا بزيت الزيتون (مجرد دهن بالزيت ويفضل رشة واحدة ببخاخ الزيت على سطح الطبق بعد سكبه في طبق التقديم)


    فيليه دجاج بالفرن
    المقادير لشخصين :
    كيلو ونصف فيليه دجاج (شرحات مأخوذة من صدر الدجاج)

    نصف بصلة غير مقطعة + باقة عطرية من البهارات المشكلة للسلق .

    للصلصة :
    ملعقتين طعام معجون الفليفلة
    4 فصوص ثوم
    4 ملاعق طعام عصير ليمون
    ربع كوب زيت زيتون نيء (يعني غير مسخن وغير مطبوخ) ونحرص على عدم تعريضه للنار

    طريقة التحضير:

    - يوضع الدجاج في طنجرة السلق و تسحب زنخته بإضافة البصل و الباقة العطرية(عودين قرفة - 6 حبات هيل - ورق غار _ حبتين زنجبيل- رشة كمون_ رشة كاري ....) انت حرة في اختيار البهارات التي ترغبين بوضعها في ماء السلق .

    - لحين استواء الدجاج نصنع الصلصة:
    نهرس الثوم جيدا ونخلط مواد الصلصة مع الثوم المهروس حتى يتمازج الخليط

    - عند استواء الدجاج ترفع شرحات الفيليه عن النار و تنشف قليلا في الفرن (يحمر سطحها قليلا) دون اضافة اي زيوت من ماء السلق مباشرة لصينية الفرن

    - تصف قطع الفيليه في طبق التقديم و تصب فوقها الصلصة و تزين بالبقدونس أو الشبت او الزعتر الأخضر.

    تقدم مع سلطة الملفوف او الفتوش او اي سلطة خضار.
    و صحة وعافية





      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 23, 2017 2:05 pm