السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تارت لذيذ جدا وغنى
المقادير
عجينه التارت
2 ونصف كوب دقيق - نصف كوب سكر بودرة -175 جرام زبدة (تلات ارباع الكوب )- 1 بيضه - فانيليا- نصف ملعقه صغيرةبيكنج بودر
صوص التوفى
تلات ارباع كوب سكر - كوب كريمه لبانى (كريمه خفق سائله كامله الدسم)
صوص الشيكولاته
1 كوب لبن -نصف كوب سكر -1 كوب كاكاو خام -100 جرام شيكولاته خام مكسرة (نصف كوب)-2 بيض - فانيليا
لتزيين الوجه
مكسرات او سودانى مجروش او شيكولاته فيرميسيل او فيرميسيل ملون
الطريقه
العجينه
نخفق السكر مع الزبدة الى ان تصبح هشه
نضيف البيض والفانيلياونكمل خفق
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونضيفه الى الخليط السابق ونكمل عجن باليد (يراعى اضافه الدقيق تدريجيا )
فى قوالب التارت الصغيرة كما هو واضح من الصورة
نضع قطعه صغيرة من العجينه ونفرها داخل قالب التارت فى القاع وعلى الجوانب
نثقب العجينه بالشوكه حتى لا ترتفع اثناء الخبز
تخبز الوحدات فى الفرن على حرارة 180 حتى تنضج (حوالى 20 دقيقه)
صوص الكراميل
نضع السكر فى وعاء على نار هاديه ونتركه بدون تقليب الى ان تبدا الاطراف فى ان يتغير لونها ...نبدا نقلب الى ان يتحول لون السكر الى لون الكراميل العسلى الغامق
نبدا فى اضافه الكريمه الللبانى على شكل خيط على السكر مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل السكر وانتبهى الا تتطاير قطرات من الصوص على يديكى لانها تسبب حروق مؤلمه
استمرى فى التقليب الى ان تضيفى كل كميه الكريمه
اتركى الصوص يغلى على نار هاديه حوالى دقيقتين الى ان يثقل قليلا
اتركيه يبرد
ابداى احشى به وحدات التارت ...ضعى حوالى 3 ملاعق صغيرة من الصوص داخل وحدات التارت
صوص الشيكولاته
يوضع اللبن + الكاكاو + السكر + الشيكولاته المكسرة معا فى وعاء على النار الى ان تختلط المكونات معا
نخفق البيض مع الفانيليا ونبدا نضيفهم على الخليط السابق وهو على النار مع التقليب بسرعه حتى لا يحدث فيه تكتلات
نستمر دقيقه فى التقليب على النارليثقل الصوص
ننزلها من على النار وتترك تبرد
نضع مقدار ملعقه طعام و اكثر قليلا فوق طبقه الكراميل فى التارت
يزين الوجه حسب الرغبه : مكسرات مجروشه - سودانى مجروش - شيكولاته فيرميسيل - فيرميسيل ملون
تارت لذيذ جدا وغنى
المقادير
عجينه التارت
2 ونصف كوب دقيق - نصف كوب سكر بودرة -175 جرام زبدة (تلات ارباع الكوب )- 1 بيضه - فانيليا- نصف ملعقه صغيرةبيكنج بودر
صوص التوفى
تلات ارباع كوب سكر - كوب كريمه لبانى (كريمه خفق سائله كامله الدسم)
صوص الشيكولاته
1 كوب لبن -نصف كوب سكر -1 كوب كاكاو خام -100 جرام شيكولاته خام مكسرة (نصف كوب)-2 بيض - فانيليا
لتزيين الوجه
مكسرات او سودانى مجروش او شيكولاته فيرميسيل او فيرميسيل ملون
الطريقه
العجينه
نخفق السكر مع الزبدة الى ان تصبح هشه
نضيف البيض والفانيلياونكمل خفق
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر ونضيفه الى الخليط السابق ونكمل عجن باليد (يراعى اضافه الدقيق تدريجيا )
فى قوالب التارت الصغيرة كما هو واضح من الصورة
نضع قطعه صغيرة من العجينه ونفرها داخل قالب التارت فى القاع وعلى الجوانب
نثقب العجينه بالشوكه حتى لا ترتفع اثناء الخبز
تخبز الوحدات فى الفرن على حرارة 180 حتى تنضج (حوالى 20 دقيقه)
صوص الكراميل
نضع السكر فى وعاء على نار هاديه ونتركه بدون تقليب الى ان تبدا الاطراف فى ان يتغير لونها ...نبدا نقلب الى ان يتحول لون السكر الى لون الكراميل العسلى الغامق
نبدا فى اضافه الكريمه الللبانى على شكل خيط على السكر مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل السكر وانتبهى الا تتطاير قطرات من الصوص على يديكى لانها تسبب حروق مؤلمه
استمرى فى التقليب الى ان تضيفى كل كميه الكريمه
اتركى الصوص يغلى على نار هاديه حوالى دقيقتين الى ان يثقل قليلا
اتركيه يبرد
ابداى احشى به وحدات التارت ...ضعى حوالى 3 ملاعق صغيرة من الصوص داخل وحدات التارت
صوص الشيكولاته
يوضع اللبن + الكاكاو + السكر + الشيكولاته المكسرة معا فى وعاء على النار الى ان تختلط المكونات معا
نخفق البيض مع الفانيليا ونبدا نضيفهم على الخليط السابق وهو على النار مع التقليب بسرعه حتى لا يحدث فيه تكتلات
نستمر دقيقه فى التقليب على النارليثقل الصوص
ننزلها من على النار وتترك تبرد
نضع مقدار ملعقه طعام و اكثر قليلا فوق طبقه الكراميل فى التارت
يزين الوجه حسب الرغبه : مكسرات مجروشه - سودانى مجروش - شيكولاته فيرميسيل - فيرميسيل ملون