أولا المقادير:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
باكو بسكويت دانش
6 مكعبات جبن كيرى
تلتين كوب زبدة دافئة
ا كوب كريمة لبانى مخفوقة مضاف لها ربع كوب سكر بودرة
باكو أيس كريم بالقستق
باكو كسترد بالفستق
نصف كوب سكر بودرة
2 كوب لبن بارد
فستق مطحون
بشر ليمونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فى مطحنة الخلاط ضعى البسكويت وانا حب احط معاه كورن فليكس
بيخلى له قرمشة حلوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويكون ناعم بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف الزبدة الدافئة ويقلب الخليط
المفروض التشيز كيك يوضع فى صينية بتتفك من الجوانب
لكن الصينية دى بيكون حجمها كبير اوى
ولان التشيز كيك دسم انا باعملها فى اصغر حاجة عندى علشان ماتترميش
جبت غطاء حلة باريكس وبطنته بالاسترتشينج فيلم
وحطيت البسكويت وضغطت عليه بايدى علشان يتماسك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فى وعاء على النار حطيت الكاسترد مع كوب لبن ونصف كوب سكر بودرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وسيبت المزيج يغلى شوية ويتقل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفى وعاء عميقة خفقت بالمضرب الكهربائى بودرة الايس كريم مع نصف كوب لبن ساقع
تكة مهمة(شيلى منه حوالى تلت الكمية للصوص)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف الكريمة اللبانى المخفوقة الى الأيس كريم بالقستق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف الكاسترد بالفستق بعد ان يبرد قليلا حتى لا يجمد
ولكن جنبى منه حوالى نصف كوب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويضاف بشر الليمونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم مكعبات الجبن الكيرى بعد ماتحفقيها قليلا بالمضرب اليدوى لتمتزج مع الخليط
وأنا أضفت لها ملعقتين قشطة (أختيارى)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفى كوب صغير ضعى ملعقة كبيرة جيلاتين وكمية قليلة من الماء المغلى
والنصف كوب الذى جنبناه من الكاسترد يضاف اليه الجيلاتين الساخن
وذلك لتهيئة الجيلاتين الساخن للخليط البارد حتى لا يعمل تكتلات
ويضاف للخليط السابق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويخفق الخليط مرة اخرى بالمضرب الكهربائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويصب الخليط على البسكويت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودخلتها التلاجة سبع سااعات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وزينتها بصوص الفستق
وحلويات بطعم الفستق
وقستق مجروش ولوز مقطع شرائح
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكمان عملت فى كاسات الأيس كريم الكمية المتبقية
وضفت لها شوية كريمة وبقت (موس فستق)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
باكو بسكويت دانش
6 مكعبات جبن كيرى
تلتين كوب زبدة دافئة
ا كوب كريمة لبانى مخفوقة مضاف لها ربع كوب سكر بودرة
باكو أيس كريم بالقستق
باكو كسترد بالفستق
نصف كوب سكر بودرة
2 كوب لبن بارد
فستق مطحون
بشر ليمونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فى مطحنة الخلاط ضعى البسكويت وانا حب احط معاه كورن فليكس
بيخلى له قرمشة حلوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويكون ناعم بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف الزبدة الدافئة ويقلب الخليط
المفروض التشيز كيك يوضع فى صينية بتتفك من الجوانب
لكن الصينية دى بيكون حجمها كبير اوى
ولان التشيز كيك دسم انا باعملها فى اصغر حاجة عندى علشان ماتترميش
جبت غطاء حلة باريكس وبطنته بالاسترتشينج فيلم
وحطيت البسكويت وضغطت عليه بايدى علشان يتماسك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فى وعاء على النار حطيت الكاسترد مع كوب لبن ونصف كوب سكر بودرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وسيبت المزيج يغلى شوية ويتقل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفى وعاء عميقة خفقت بالمضرب الكهربائى بودرة الايس كريم مع نصف كوب لبن ساقع
تكة مهمة(شيلى منه حوالى تلت الكمية للصوص)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف الكريمة اللبانى المخفوقة الى الأيس كريم بالقستق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف الكاسترد بالفستق بعد ان يبرد قليلا حتى لا يجمد
ولكن جنبى منه حوالى نصف كوب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويضاف بشر الليمونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم مكعبات الجبن الكيرى بعد ماتحفقيها قليلا بالمضرب اليدوى لتمتزج مع الخليط
وأنا أضفت لها ملعقتين قشطة (أختيارى)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وفى كوب صغير ضعى ملعقة كبيرة جيلاتين وكمية قليلة من الماء المغلى
والنصف كوب الذى جنبناه من الكاسترد يضاف اليه الجيلاتين الساخن
وذلك لتهيئة الجيلاتين الساخن للخليط البارد حتى لا يعمل تكتلات
ويضاف للخليط السابق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويخفق الخليط مرة اخرى بالمضرب الكهربائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويصب الخليط على البسكويت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودخلتها التلاجة سبع سااعات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وزينتها بصوص الفستق
وحلويات بطعم الفستق
وقستق مجروش ولوز مقطع شرائح
وده الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكمان عملت فى كاسات الأيس كريم الكمية المتبقية
وضفت لها شوية كريمة وبقت (موس فستق)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
منقول