[size=25]المقادير:
2كوب رز بسمتي او مصري ,
1كوب عدس بجبه مسلوق نص سلقه ,
3 بصلات كبار مقطعين جوانح
كيس مكرونه مسلوقه اصغر حجم
في الخلاط: 1((طماطم+3فص ثوم+كوب ماء+1فلفل حار+عصير ليمونه+1م ص ملح+1م ك سكر+10 فصوص هيل+ 1 م ك كمون))
ونخلط ((و الدقه هي هي بس نرفع الطماطم والهيل))
الصلصه: عصير3طماطم ,1م ك صلصه , 2م ك خل , 5فص ثوم مفروم
الطريقه[size=25]:
1---نضع 5 م ك زيت ونحمر البصل لحد ما يصبح بني ثم نشيل نصفه على جنب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2---نضع العدس +ماء سلقه (((يكفي كوب))+خليط الخلاط ((كوب))+مكعب مرقه ونتركه ياخد غلوتين ثم نضع الرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3---ونكمل بماء بحيث يكون اجمالي الماء مناسب لكميه الرز بمعنى: اعلى من مستوى الرز ب1سم اذا كان بسمتي و ب1مل اذا كان مصري وتذوقي الملح وانتظري للغليان ثم على نار هادئه لمده نص ساعه للسواء مع التقليب 2مره فقط بشوكه
4---الصلصه: نحمر الثوم المدقوق في زيت او زبده حتى يصفر ثم نضع الخل وبعد الغليان نضع عصير الطماطم والصلصه وملح وفلفل وتترك لتثقل 5 دقائق
التقديم: نغرف الرز ونضع فوقه طبقه مكرونه ثم رشه صلصه ثم رشه من البصل الجانبي وبالهنا ممكن اضافه حمص مسلوق ايضا وشطه حسب الرغبه وتذوقي احلى طبق كشري
مممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم
5__وده الشكل النهائي بعد الغرف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااااااا[/size][/size]
2كوب رز بسمتي او مصري ,
1كوب عدس بجبه مسلوق نص سلقه ,
3 بصلات كبار مقطعين جوانح
كيس مكرونه مسلوقه اصغر حجم
في الخلاط: 1((طماطم+3فص ثوم+كوب ماء+1فلفل حار+عصير ليمونه+1م ص ملح+1م ك سكر+10 فصوص هيل+ 1 م ك كمون))
ونخلط ((و الدقه هي هي بس نرفع الطماطم والهيل))
الصلصه: عصير3طماطم ,1م ك صلصه , 2م ك خل , 5فص ثوم مفروم
الطريقه[size=25]:
1---نضع 5 م ك زيت ونحمر البصل لحد ما يصبح بني ثم نشيل نصفه على جنب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
2---نضع العدس +ماء سلقه (((يكفي كوب))+خليط الخلاط ((كوب))+مكعب مرقه ونتركه ياخد غلوتين ثم نضع الرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
3---ونكمل بماء بحيث يكون اجمالي الماء مناسب لكميه الرز بمعنى: اعلى من مستوى الرز ب1سم اذا كان بسمتي و ب1مل اذا كان مصري وتذوقي الملح وانتظري للغليان ثم على نار هادئه لمده نص ساعه للسواء مع التقليب 2مره فقط بشوكه
4---الصلصه: نحمر الثوم المدقوق في زيت او زبده حتى يصفر ثم نضع الخل وبعد الغليان نضع عصير الطماطم والصلصه وملح وفلفل وتترك لتثقل 5 دقائق
التقديم: نغرف الرز ونضع فوقه طبقه مكرونه ثم رشه صلصه ثم رشه من البصل الجانبي وبالهنا ممكن اضافه حمص مسلوق ايضا وشطه حسب الرغبه وتذوقي احلى طبق كشري
مممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم
5__وده الشكل النهائي بعد الغرف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااااااا[/size][/size]