طريقة عمل الكوارع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
كوارع قدمنية +2 بصلة +3حبة طماطم +2فلفل اخضر +نص راس ثوم +زيت او سمن حسب الرغبة +ملح فلفل اسمر ورق لورا وحدتين قرنفل الطريقة تغسل الكوارع جيدا وتنقع فى ماء وخل نصف ساعة ** ثم نضع الكوارع على النار وبعد نزع الريم نضع ورق الور والقرنفل وبصلة ونصف معلقة سكر حتى تساعد على التسوية بسرعة وبعد السلق نجد ان العظم يفصل عن الكوارع نضعها فى صنية ونخليها ثم نقطع البصل جوانح والفلفل جوانح ونقطع الثوم كل على حدى ونعصر الطماطم ثم نضع البصل على النار مع قليل من الزيت او السمن وانصح بالزيت حتى تكون خفيفة ونقلب البصلة دقيقة يعنى قبل ما تزبل ونضع الثوم وبرضو تقليبتين ونضع الفلفل برضو تقلبتين يادوب يطلع لهم ريحة وبعدين الطماطم ونحط شوية ملح وفلفل وبعد ما تغلى نضع الكوارع المخلية وتغلى على النار غلوتين وممكن تحطى معلقة سمن بلدى صغيرة دى حسب الرغبة وتحطى الصنية فى الفرن ولما تحمر تقدميها مع الفتة الفتة المقادير 3 رغيف اسمر +ارز مستوى فى شربة الكوارع +راس ثوم كبير +معلقة سمن بلدى + معلقة زيت + خل ابيض*** الطريقة نحط معلقة الزيت والسمن على بعض وندهن بيهم العيش ونحمصو فى الفرن وبعدين ندق الثوم ونحمصو مع شوية زيت صغيرين ونطشهم بالخل ونحط عليهم شربة الكوارع وبعد ما تغلى شوية نكسر العيش المحمص فى صنية التقديم ونضع عليها الشوربة البخل والثوم وبعد منقلبها كويس ونتاكدان العيش كلو اتشرب نفردو ونفرد عليى الرز وتقدم مع صنية الكوارع وناخد من الصوص الفى الكوارع ونحط على الفتة وبالهناء والشفاء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
كوارع قدمنية +2 بصلة +3حبة طماطم +2فلفل اخضر +نص راس ثوم +زيت او سمن حسب الرغبة +ملح فلفل اسمر ورق لورا وحدتين قرنفل الطريقة تغسل الكوارع جيدا وتنقع فى ماء وخل نصف ساعة ** ثم نضع الكوارع على النار وبعد نزع الريم نضع ورق الور والقرنفل وبصلة ونصف معلقة سكر حتى تساعد على التسوية بسرعة وبعد السلق نجد ان العظم يفصل عن الكوارع نضعها فى صنية ونخليها ثم نقطع البصل جوانح والفلفل جوانح ونقطع الثوم كل على حدى ونعصر الطماطم ثم نضع البصل على النار مع قليل من الزيت او السمن وانصح بالزيت حتى تكون خفيفة ونقلب البصلة دقيقة يعنى قبل ما تزبل ونضع الثوم وبرضو تقليبتين ونضع الفلفل برضو تقلبتين يادوب يطلع لهم ريحة وبعدين الطماطم ونحط شوية ملح وفلفل وبعد ما تغلى نضع الكوارع المخلية وتغلى على النار غلوتين وممكن تحطى معلقة سمن بلدى صغيرة دى حسب الرغبة وتحطى الصنية فى الفرن ولما تحمر تقدميها مع الفتة الفتة المقادير 3 رغيف اسمر +ارز مستوى فى شربة الكوارع +راس ثوم كبير +معلقة سمن بلدى + معلقة زيت + خل ابيض*** الطريقة نحط معلقة الزيت والسمن على بعض وندهن بيهم العيش ونحمصو فى الفرن وبعدين ندق الثوم ونحمصو مع شوية زيت صغيرين ونطشهم بالخل ونحط عليهم شربة الكوارع وبعد ما تغلى شوية نكسر العيش المحمص فى صنية التقديم ونضع عليها الشوربة البخل والثوم وبعد منقلبها كويس ونتاكدان العيش كلو اتشرب نفردو ونفرد عليى الرز وتقدم مع صنية الكوارع وناخد من الصوص الفى الكوارع ونحط على الفتة وبالهناء والشفاء