بسيطه وجميله ومش مكلفه ...
للفطار......وبين الوجبات
لو دوقتيها هتحبيها........أوي
وتدعيلي...
المقادير.......
...كيلو ونصف دقيق..نضع عليه بذرة ملح
...نصف كيلو زبده .....أو سمنه....زي ما تحبي
...قطعة خميره ..نجهزها ..نضع عليها ملعقه سكر وملعقة ماء دافئ
...ونتركها تتخمر.. ..حوالي 10 دقائق
... 4 ملعقه كبيره سمسم......
...ماء دافئ للعجن.....
الطريقه.......
نضع الدقيق في وعاء للعجن..و نعمل حفره في الوسط ونضع فيها السمسم
نسيح الزبده أو السمنه ونضعها علي الدقيق
ويقلب بملعقه....ونضع الخميره فوقه ونعجنه
ويكمل عجنه بالماء ويكون لينا نوعا ما
ونتركه ..ليخمر حوالي ساعه...
ودي صورته بعد ما خمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعد ذلك نقطعه ونعمله بالطريقه دي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونفرده بالشكل ده..........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ويقطع بهذه الطريقه أو... زي ما تحبي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الي ان ينتهي كميه العجين...
ونتركه يرتفع في مكان دافئ
حوالي نصف ساعه أو ساعه حسب درجة حرارة الجو..
ونخبزه في فرن متوسط الحراره.....
وبيطلع بالشكل ده ........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبألف هناء وشفاء
أتمني ان تعجبكو
ومتنسوس تدعولي ربنا يرزقني الذريه الصالحه اللهم آمين
للفطار......وبين الوجبات
لو دوقتيها هتحبيها........أوي
وتدعيلي...
المقادير.......
...كيلو ونصف دقيق..نضع عليه بذرة ملح
...نصف كيلو زبده .....أو سمنه....زي ما تحبي
...قطعة خميره ..نجهزها ..نضع عليها ملعقه سكر وملعقة ماء دافئ
...ونتركها تتخمر.. ..حوالي 10 دقائق
... 4 ملعقه كبيره سمسم......
...ماء دافئ للعجن.....
الطريقه.......
نضع الدقيق في وعاء للعجن..و نعمل حفره في الوسط ونضع فيها السمسم
نسيح الزبده أو السمنه ونضعها علي الدقيق
ويقلب بملعقه....ونضع الخميره فوقه ونعجنه
ويكمل عجنه بالماء ويكون لينا نوعا ما
ونتركه ..ليخمر حوالي ساعه...
ودي صورته بعد ما خمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعد ذلك نقطعه ونعمله بالطريقه دي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونفرده بالشكل ده..........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ويقطع بهذه الطريقه أو... زي ما تحبي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الي ان ينتهي كميه العجين...
ونتركه يرتفع في مكان دافئ
حوالي نصف ساعه أو ساعه حسب درجة حرارة الجو..
ونخبزه في فرن متوسط الحراره.....
وبيطلع بالشكل ده ........
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبألف هناء وشفاء
أتمني ان تعجبكو
ومتنسوس تدعولي ربنا يرزقني الذريه الصالحه اللهم آمين