ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ابراهيم ابوالسعود دردرة

مرحبا بك في موقعك
نتمني ان نفيدك ونفيد الجميع
مع تحيات
محاسب/ ابراهيم ابوالسعود
himasaoud@yahoo.com

ابراهيم ابوالسعود دردرة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

القصاصين الجديدة - الاسماعيليه - مصر

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ{1} الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ{2} الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ{3} مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ{4} إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ{5} اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ{6} صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ{7}
مرحبا بكم                 في موقعكم                ضيوفنا الكرام              مع تحيات                ابراهيم ابوالسعود
شكر خاص الي كل من ساهم في نشر الخير ومساعدة الغير وخاصة ( سلوتة - زهرة الاحلام ) علي مواضيعهم الرائعه والمتميزة وندعو الله خالصين لهم بالتوفيق وان يجزيهم الله خيرا وجعله في ميزان حسناتهم

    طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة

    سلووتة
    سلووتة
    عضو ذهبي
    عضو ذهبي


    انثى
    عدد المساهمات : 1175

    نقاط : 2715
    تاريخ التسجيل : 03/03/2010

    طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة Empty طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة

    مُساهمة من طرف Ø³Ù„ووتة الأحد مارس 07, 2010 4:21 pm

    طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة
    المقادير :
    -فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
    -معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
    -مغلقة بهارات
    -1/2 كوب ماء بصل
    -3 ملاعق خل
    -معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
    -2 ليمونة
    -ملح - فلفل
    - 4بيضات
    -2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
    - دقيق عادى


    الطريقة:

    اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

    -بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء

    وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

    - تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملح وفلفل


    تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة )


    وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

    هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء نوفمبر 26, 2024 5:12 am